De Maas en Maastricht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op steenworp afstand van de Maas ligt The Green Elephant hostel. Tijdens je verblijf wil je de stad Maastricht en haar prachtige, groene omgeving misschien wel eens op een andere manier ontdekken. Wat dacht je van een boottocht over de Maas?

ONTDEK MAASTRICHT VANAF HET WATER

Een boottocht over de Maas behoort tot het meest populaire uitje van Maastricht! Stap aan boord bij Rederij Stiphout en geniet van een 1 uur durende rondvaart door de prachtige stad Maastricht vanaf het water. Tijdens de vaart passeer je de mooiste plekken van Maastricht: de Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, het Gouvernement en natuurlijk St- Pietersberg.

Tickets zijn te koop vanaf €12,00. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen slechts €6,50. Boek je rondvaart online.

COMBINEER JE BOOTTOCHT MET EEN BEZOEK AAN DE GROTTEN

Liever wat langer op pad? Combineer dan een rondvaart met een bezoek aan de grotten. Na 20 minuten varen, meer je aan bij de St. Pietersberg waar je een rondleiding krijgt door Grotten Zonneberg.

Grotten Zonneberg is een ruim en gestructureerd stelsel met ongeveer 80 km aan kathedraal-achtige gangen. Een ervaren gids neemt je mee ondergronds, waar vele namen en tekeningen opduiken van mensen.

Na afloop loop je weer terug naar de haven, vanwaar de boot elke 20 minuten na het hele uur vertrekt.

Een rondvaart gecombineerd met een bezoek aan de grotten kost €20.50 per persoon. Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen €13.45. In de grotten is de temperatuur het hele jaar door circa 12 ºC, dus denk aan een trui of jas!

Wil je zeker zijn van een plek aan boord? Boek je ticket online.

 

The Green Elephant Hostel Maastricht Arrangementen Wellness

LIEVER ZELF VAREN?

Ontdek je de Maas liever vanuit een eigen bootje? Ook dat kan! De sloepen van Maastricht Sloep liggen in de gezellig binnenhaven van Maastricht: Het Bassin. Omliggende restaurants en terrassen zorgen voor een gezellige sfeer en dus een goed vertrekpunt voor jullie tocht.

Een sloep huur je al vanaf €150,00 voor 3 uur. Maastricht Sloep heeft verschillende type sloepen, variërend van 5 tot 8 personen. Reserveer je sloep online.

Tip: reserveer je sloep vooraf en vermeld bij de online boeking “LBG Card”. Op vertoon van de Live Like a Local – kortingskaart ontvang je bij vertrek een gratis fles prosecco met glazen. Cheers!