Vegan restaurants, lekker en goedkoop uit eten in Maastricht

Maastricht staat in de top 10 van beste Nederlandse steden om vegan te eten en op 1 in Zuid-limburg. En terecht! Bijna nergens anders vind je zo veel restaurants om lekker vegan te lunchen of dineren. En aangezien wij 100% pro vegan zijn (het ontbijtbuffet van The Green Elephant is ook grotendeels vegan), zijn DIT onze favoriete vegan hotspots voor goedkoop uit eten Maastricht!

Preps Maastricht - Preps Maastricht

Preps

De perfecte plek voor koffie, home made (vegan) gebak en all-day brunch is Preps. Naast dat alles er fingerlicking good uitziet, is het eten er naast lekker ook nog eens gezond.

Mariastraat 6A
www.prepsmaastricht.com

Eetcafe Ceramique

Dit eetcafé in een van de leukste straten van Maastricht – de Rechtstraat – was een van de eerste in Maastricht waar je als vegetariër met een gerust hart uiteten kon gaan. Ze noemen zich niet voor niets ‘Het groenste restaurant van Maastricht en omstreken’. Al járen heeft Ceramique vooral aandacht voor vega en inmiddels ook vegan gerechten. Vegan rendang, witlof-rabarber lasagne, vega zuurvlees… Kiezen van deze menukaart is een uitdaging.

Rechtstraat 78
www.eetcafeceramique.nl

Eetcafé Ceramique - Eetcafé Ceramique

Foto: Eetcafe Ceramique

Eten bij de Brandweerkantine in Maastricht - Brandweerkantine

Foto: De Brandweerkantine

De Brandweerkantine

De naam zegt het al, in deze voormalige brandweerkazerne zit tegenwoordig een brandweerkantine. Eentje die de hele dag open is en waar je als vegan keuzestress krijgt van al het lekkers dat de keukenbrigade op de kaart heeft gezet. Hoe klinkt “aubergine met miso, cashewcrème, gepekelde bundelzwammetjes en groene shiso” of “oesterzwammen met parelgortrisotto, boterbonen en haricotverts, zoet-zure rode ui en ’n tahin-sesamsausje”?

Capucijnenstraat 21
www.brandweerkantine.nl

Marres Kitchen

Marres Kitchen is wat je noemt een ‘hidden gem’, verscholen achter de gevel van Marres, House for Contemporary Culture. In de zomer kun je zelfs heerlijk in de stadstuin zitten. Marres Kitchen heeft het beste van de mediterrane keuken op de menukaart staan, van hummus en baba ganoush tot falafel en shorbet adas, stuk voor stuk home made.

Capucijnenstraat 98
www.marres.org/en/marres-kitchen

Marres Kitchen - Marres Kitchen

Foto: Marres Kitchen

Eten bij Faren in Maastricht - Faren Maastricht

Foto: Farèn

Farèn

Het beste uit de Perzische keuken vind je bij Farèn, op de hoek van de Frankenstraat en de Groene Loper. Hoewel het restaurant niet claimt vegan te zijn, staan er op de kaart verrassend veel vegan gerechten zoals naan falafel, bademdjoen (gevulde, gegratineerde aubergine) en gemarineerde seitan en bloemkoolsteak.

Frankenstraat 200
www.faren.nl