Een stadswandeling is dé manier om alle mooie plekjes van Maastricht te ontdekken. Op eigen tempo door de stad ronddwalen langs alle highlights en misschien wel verdwalen. Vaak kom je dan op de meest bijzondere plekken terecht! Leuke plekken genoeg voor een kleine break, waar je kunt genieten van een lekker koud Corona-biertje met hapje eten in het centrum van Maastricht.

Rondwandeling met een beetje hulp

Soms is het fijn als een local je tijdens een stadstour de mooiste plekjes van de stad laat zijn. Op andere dagen ga je liever zelf op ontdekking. Bij het Maastricht Visitor Center, de lokale VVV, kun je voor een klein bedrag een City Tour Map kopen. Op de map staat een mooie wandelroute langs alle highlights.

Gratis stadswandeling

Een route vol met eten en leuke winkeltjes, die je langs de highlights van Maastricht voert. De stadstour brengt je via de groene stadsparken langs o.a. De Helpoort, het Vrijthof, de Sint Servaas Basiliek, het Onze Lieve Vrouwenplein, Boekhandel Dominicanen (in de kerk), het Stadshuis op de markt en de kades van de Maas. De route start op de Maasboulevard maar omdat de route in een rondje loopt, kun je overal starten, handig! De wandeling gaat geheel over de verharde weg en is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Klik hier voor de 10km route

The Green Elephant Hostel Maastricht Arrangementen Wellness

Bewegwijzerde routes

Ook als je buiten het centrum wilt wandelen, zijn er volop leuke routes te volgen. Het VVV Zuid-Limburg heeft op haar website een aantal gratis wandelroutes staan. Het merendeel van deze routes is bewegwijzerd. Bekijk de routes.

Wandelarrangement The Green Elephant

The Green Elephant is de perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie in Zuid Limburg. Met het wandelarrangement Limburg ontdek je het fascinerende Sphinxkwartier en het Frontenpark in Maastricht. Het Frontenpark is de ruige ‘achtertuin’ van het Sphinxkwartier. Afgelopen decennia heeft de natuur hier vrij spel gekregen. De Lage en Hoge Fronten zijn met elkaar verbonden middels een lange droge gracht waar je doorheen kunt wandelen. Hierdoor zijn de twee natuur- en vestinggebieden weer bij elkaar gebracht. De wandeltocht beslaat 3 km en duurt ongeveer 1,5 uur.