De leukste musea in het centrum van Maastricht op een rijtje, van klassieke en historische musea tot een museum over de wonderlijke wereld van illusies. Plan een weekendje Zuid-Limburg en bezoek de leukste musea, ook voor kinderen!

Natuurhistorisch museum (nhm)

Het Natuurhistorisch museum ligt verscholen in het Jekerkwartier van Maastricht. Je gaaf ruim 350 miljoen jaar terug te in de tijd en maakt kennis met de flora en flauna van Limburg. Naast mosasaurus Bèr, één van de topstukken, heeft het museum recentelijk een nog oudere mosasaurus verworven, die ‘Carlo’ is gedoopt, naar de groevemachinist die in de ENCI-groeve op de overblijfselen van deze maashagedis stuitte. Bekijk de website voor meer informatie.

The Green Elephant Hostel Maastricht Arrangementen Wellness

Fotomuseum aan het Vrijthof

Fotomuseum aan het Vrijthof is een particulier fotografiemuseum in het centrum van Maastricht. Twee keer per jaar presenteren zij nationale en internationale namen uit de fotogratiewereld. Een breed publiek wordt op een toegankelijke wijze getrakteerd op spraakmakende ervaringen en spannende kruisbestuivingen in een sfeervolle setting, waarbij bezoekers met een zachte g worden ontvangen. Bekijk de website voor meer informatie.

Museum van Illusies

In dit museum maken kinderen en volwassen kennis met de fascinerende wereld van illusies. Laat je zintuigen misleiden en verbaas jezelf. Bekijk de website voor meer informatie.