Maastricht is een van de mooiste steden van Nederland. Er zijn veel fietsroutes die door de binnenstad en omgeving lopen. Zo kun je op de fiets de mooiste delen van Maastricht en Zuid-Limburg verkennen. Wij hebben de mooiste fietsroutes van Limburg alvast voor je op een rijtje gezet.

ANWB-fietsroutes in Maastricht en omgeving

Dankzij het grote netwerk aan fietsknooppunten hoef je geen kaart mee te nemen op de fiets, je fietst letterlijk van knooppunt naar knooppunt en bekijkt daar de kaart om het volgende stuk van je fietsroute te plannen. Het enige dat je hoeft te onthouden is het nummer van het volgende knooppunt, het fietsroute netwerk wijst je de weg.  Hier lees je meer informatie.

Rondje Maastricht

Wil je lekker ontspannen door Maastricht toeren? Dan hebben wij de route voor je! Fiets een ‘Rondje Maastricht’, of zoals de locals zeggen ‘’n rundsje Mestreech’. De tocht voert je langs de mooiste plekjes in het centrum. Terwijl je langs de Maas verder fietst, geniet je van een adembenemend mooi uitzicht. Tip: maak een stop bij Brouwerij de Fontein in Stein!

Fiets een Rondje Maastricht: Fietsroute – Rondje Maastricht 48,9 km

Mergellandroute

Spring op de fiets en geniet van een ongeëvenaard uitzicht, pittoreske dorpjes, sprookjesachtige kastelen en eeuwenoude kerken. De Mergellandroute is een fietstocht van ruim 155 km lang, dwars door het heuvelland. Ontdekt Zuid-Limburgs op haar mooist.

Fiets de Mergellandroute:  Mergellandroute (totale route) | ANWB

The Green Elephant Hostel Maastricht Arrangementen Wellness

Amstel Gold Race route

Wist je dat je de Amstel Gold Race het hele jaar door kunt fietsen? Als fervent fietser wil je dé Nederlandse wielerkoers een keer gefietst hebben. Deze 75 kilometer lange toerversie komt langs Maastricht, dus je kunt makkelijk ook vanuit The Green Elephant Hostels starten. Je fietst onder andere door het pittoreske Sint Geertruid, Noorbeek (het mooiste dorp van Limburg) en Slenaken. De finish van deze gave fietsroute is uiteraard op de Cauberg in Valkenburg.

STRAVA Amstel Gold Race route (zuidelijk gedeelte 75km)
STRAVA Amstel Gold Race route (noordelijk gedeelte 125km)