In Zuid-Limburg hebben we voor iedereen een geschikte wandeling, er zijn wel honderden prachtige routes door het veelzijdige heuvelland. Het meest bekende toeristische stadje van Zuid-Limburg is Valkenburg aan de Geul, een ideaal vertrekpunt voor de mooiste wandelroutes. Dit mooie mergelstadje langs de Geul werd uitgeroepen tot dé wandelgemeente van Nederland. Trek je wandelschoenen maar aan, we gaan wandelen in Valkenburg en omgeving.

Gekleurde paaltjes route

Deze gemarkeerde wandelroute voert je langs de oever van de Geul. De route kent veel afdalingen en een aantal klimmen. Voor deze wandeling heb je geen offline of online kaart nodig, de gekleurde paaltjes wijzen je de weg en is daarom superleuk om met kinderen te doen, geef ze de opdracht om de groene paaltjes te zoeken waardoor het voor de kinderen geen “saaie wandeling” wordt. 

Bekijk de route met de groene paaltjes.

The Green Elephant Hostel Maastricht Arrangementen Wellness

Hoogtewandeling

Deze wandeling staat bovenaan de must-walk-list van geoefend wandelaars! Zeker als je wandelen en eten wilt combineren! De hoogtewandeling in en rondom Valkenburg is bijna 16 kilometer lang, kent flink wat klimmen en is echt een tip als je in de buurt bent. Deze stadswandeling begint en eindigt in Valkenburg en leidt langs alle highlights van het stadje, de stadspoorten en de kasteelruïne, maar ook langs de Sint Jansbron en de mergelsteilwanden. Sluit de wandeltocht af bij de Wilhelminatoren en geniet van een weergaloos uitzicht over de omgeving!

Bekijk de route van de Hoogtewandeling Valkenburg aan de Geul.

Blijf slapen

Wist je dat je bij ons ook een wandelarrangement Limburg kan kiezen? The Green Elephant is de perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie in Zuid Limburg.